NEKAJ MALEGA O NAS

 

Ukvarjamo se z različnimi fotografskimi storitvami in video storitvami. Delujemo na območju celotne Slovenije, bazirani pa smo na Primorskem, v okolici Sežane oz. Postojne. Večina naših storitev je prilagojena za promocijo in za pospeševanje prodaje, torej za podjetja.

Kreativna in profesionalna fotografska in video ekipa zagotavlja, da izdelamo visokokakovostne vsebine, ki vam pomagajo doseči vaše cilje v prodaji, prepoznavnosti znamke, predstavitvi vašega podjetja, promociji dogodkov, dokumentaciji delovnih procesov, itd. Poleg tega pa se ukvarjamo tudi z ostalimi storitvami.

Zakaj smo ravno mi prava izbira za vas?

Smo prilagodljivi z veliko znanja in vemo kako izdelati visoko kvaliteten foto in video material tudi v zahtevnih pogojih in v tesnih časovnih okvirjih z res malo časa. Tu smo za vas, ko vas drugi zavrnejo.

Smo iskreni o možnostih, kaj lahko dosežemo in kako dobiti največ vrednosti za vaš denar. Če nas kontaktirate za nekaj, pri čemer imamo malo ali nič izkušenj in poznamo nekoga, ki lahko to bolje izvede od nas, vam bomo to tudi povedali.

Pripravljeni smo iti korak dlje. Če moramo tvegati našo opremo in obstaja možnost za super posnetek, potem bomo sprejeli tveganje. Če je na voljo malo ali skoraj nič časa, potem pač ne bomo spali, da vse uredimo. Če moramo ležati v blatu ali plezati po drevesih, potem bomo. Pripravljeni smo narediti skoraj vse, dokler niso ogrožena naša življenja.

Imamo kopico (tehničnega) znanja o opremi in programih, ki jih uporabljamo. Poznavanje procesov kako se svetloba pretvori v digitalni signal in spremeni v 0 in 1 in kako različne nastanitve ter uporaba različnih orodij in programov vpliva na ustvarjanje materiala in obdelavo le-tega je ključno za doseganje želenega izgleda in ohranjanje visoke kakovosti končnega izdelka.

Da lahko ta nivo dosegamo uporabljamo napredne post produkcijske tehnike in najnovejše verzije programov, kot so Lightroom, Photoshop, DaVinci Resolve in ostalih. Konec leta 2019 smo pričeli tudi z učenjem programa Blender, ki nam bo omogočil še izdelavo in implementacijo računalniško narejenih fotografij in animacij - CGI in vizualnih efektov - VFX v naše bodoče projekte.

Za vas shranimo celoten projekt in izdelamo varnostno kopijo. Za vas shranimo ves material in projektne datoteke na vsaj 2 ločena diska za vsaj 2 leti. Če torej potrebujete drugačno obdelavo fotografij, še dodaten video, mogoče nov video z nekaj starejšimi posnetki ali pa če se zgodi, da izgubite datoteke - ne skrbite in nam sporočite.

Dodelimo vam vse materialne pravice za zaključene izdelke, zato ni nobenega dodatnih plačil, če izdelke ponovno uporabite tudi za različlne namene od predvidenih. Poleg tega prejmete tudi pogodbo o prenosu materialnih pravic.

 

NAŠE STORITVE

Večinoma se ukvarjamo s fotografiranjem in snemanjem raznih:

 • dogodkov: javne prireditve, konference, seminarji, koncerti, nastopi, športni dogodki,...

 • korporativnih zadev: predstavitev podjetij, promocija in predstavitev produktov ali storitev, portretiranji zaposlenih, fotografiranje poslovnih prostorov,...

 • nepremičnin: zunanjosti in notranjosti poslovnih stavb in prostorov, turističnih nastanitev, stanovanj in hiš namenjenih za prodajo,...

 • pripravo materiala za TV: snemanje oglasov, priprava prispevkov za TV, priprava TV oddaj, prispevki za novice, snemanje in izdelava dokumentarnih filmov,...

ukvarjamo pa se tudi s:

 • 360° fotografijo in virtualnimi turami (ali virtualnimi ogledi), ki so namenjene predvsem za predstavitev nepremičnin, predstavitev notranjosti strojev, vozil, poslovnih prostorov in turističnih nastanitev.

 • izdelavo raznih animacij (enostavnejših in srednje zahtevnih)

 • izdelavo fotomanipulacij

 • retuširanjem fotografij (produktov, portretov, starejših poškodovanih fotografij,...)

 • barvnim prelivanjem oz. color gradingom

 • izdelavo enostavnejših vizualnih efektov in računalniško narejenih fotografij.

Naše fotografske in video storitve si lahko na konkretnih primerih ogledate tudi v portfoliu storitev.

Fotografija

Alenfra productions ponujamo široko paleto fotografskih storitev. Od komercialnih fotografiranj produktov za spletno prodajo, portretiranj za podjetja, fotografiranj velikih produktov kot so vozila, stroji, barke, itd., kjer je visoka kvaliteta na prvem mestu, do enostavnih reportažnih fotografiranj dogodkov. S stranko se vedno pogovorimo o ciljih in željah, glede na to pa naredimo plan fotografiranja in pripravimo vso potrebno fotografsko opremo za kakovostno izvedbo.

Fotografska post produkcija

Vsako fotografijo je potrebno tudi obdelati, da dosežemo njen polni potencial in jo primerno pripravimo za njen namen uporabe. Glede na potrebe in vrsto projekta zato izberemo stopnjo in način obelave fotografij. Fotografije lahko le osnovno obdelamo, lahko izberemo napredno obdelavo, s katero fotografijam dodamo želen pridih, lahko dodamo tudi retušo, ki je pogosta predvsem pri portretih in fotografijah produktov ali pa ustvarimo razne kompozite in fotomanipulacije.

360° VR & virtualne ture

Pri Alenfra productions skrbimo, da smo vedno v koraku s časom in lahko našim strankam ponujamo najnovejše storitve s področja fotografije in videografije. Prav zaradi tega smo v ponudbo dodali tudi 360° fotografije, 360° video ter 360 virtualne ture oz. virtualne sprehode, ki zajemajo celostne storitve od produkcije do obširne post produkcije, ki vključuje izdelavo virtualnega sprehoda in priprave za objavo.

Video produkcija

Glede na vrsto projekta je lahko video produkcija bolj zahtevna ali pa v nekaterih primerih tudi enostavnejša od fotografske. Tudi pri naših video storitvah, se pred izdelavo videa s stranko najprej pogovorimo o samem projektu in glede na to pripravimo plan izvedbe, če je potrebno izdelamo tudi scenarij, ter pripravimo vso potrebno opremo za hitro in učinkovito snemanje.

Video post produkcija

Pri Alenfra productions se z video post produkcijo večinoma ukvarjamo v sklopu lastnih projektov, ki jih v celoti izpeljemo sami, poleg tega pa vse video post produkcijske storitve opravljamo tudi za druge snemalne ekipe in podjetja. Naše storitve tako zajemajo osnovne post produkcijske procese (pregled in varnostne kopije materiala, pripravo materiala za montažo, sam proces montaže,...), posebej pa se posvetimo še barvni korekciji in barvnemu prelivanju (color grading) ter izdelavi raznih animacij.

Barvno prelivanje oz. color grading

S procesom barvne korekcije in barvnega prelivanja dosežemo, da je naš izdelek lepo gledljiv in ustrezno vpliva na gledalca. S procesom barvne korekcije dosežemo naraven realističen videz, odpravimo morebitne tehnične težave in ob prehodih s kadra na kader poskrbimo, da ni motečih sprememb v svetlosti, barvah in podobno. V fazi barvnega prelivanja oz. color gradinga pa se zgodi "vsa čarovnija", ki kvaliteto in vrednost videa dvigne na povsem drug nivo. S tem procesom poudarimo določene elemente, ustvarimo želeno vzdušje videa in psihološki učinek na gledalca. Za ta namen izvedemo številne lokalne spremembe osvetlitve, specifične spremembe določenih barv, odstranimo neželene elemente, dodamo različne efekte, itd. Vse to pa prispeva k boljši nebesedni komunikaciji in sporočilnosti videa na nezavednem nivoju.

Animacije in VFX

Skoraj ni video projekta pri katerem ne bi bilo animacije. Največkrat so to animirani naslovi, informativni napisi in animacije logotipov, poleg tega pa izdelujemo še raznovrstne infografike, 2D in 3D animacije ter vizualne efekte, ki jih nato kot samostojne ali pa kot kompozite implementiramo v videe.

CAPTURE WHAT

HASN'T BEEN 

CAPTURED BEFORE

” 

 

O Alenu in začetkih Alenfra Productions:

Alen Franetič je fotograf in videograf, z veliko izkušnjami tudi v posptrodukciji.

Začel je kot amaterski fotograf pri 20 letih. Znanje je hitro pridobival in kmalu spoznal, da bi nekoč to lahko bila njegova sanjska služba. Naslednje leto je začel s šolanjem na višji strokovni šoli za fotografijo, poleg tega pa je pričel tudi z občasnim (študentskim) delom v Kreativni agenciji Oi! (sedaj Muvi Media). Sprva je delal kot asistent fotografa in videografa Uroša Rojca, kasneje pa je delal tudi kot fotograf, snemalec, montažer, kolorist, obdeloval je fotografije, itd. Od takrat je sodeloval in delal tudi za nekaj drugih produkcijskih podjetij in ekip, izpeljal veliko svojih projektov in odprl svoje podjetje "Profesionalne foto in video storitve, Alen Franetič s.p." z blagovno znamko "Alenfra Productions".

Sedaj svoje poslovanje uspešno širi. Podjetje pridobiva vse več in več zadovoljnih strank, ki se vračajo zaradi visoke kakovosti izdelkov, ugodnega razmerja med dodano vrednostjo in ceno, prilagodljivega pristopa h projektom in profesionalne ekipe.

 • Facebook - Alenfra Productions
 • Instagram - Alenfra productions
 • LinkedIn - Alenfra Productions
 • YouTube - Alenfra Productions

Senadole 1a, 6224 Senožeče, Slovenija, EU

​Matična št.: 8388288000    Davčna št.: 72789930