top of page

NEKAJ MALEGA O NAS

O nas

Ukvarjamo se z različnimi fotografskimi storitvami in video storitvami. Delujemo na območju celotne Slovenije in občasno tudi v tujini (Italija, Avstrija), bazirani pa smo na Primorskem, v okolici Sežane oz. Postojne. Večina naših storitev je prilagojena za promocijo in za pospeševanje prodaje, torej za podjetja.

Naše vodilo je, da kot kreativna in profesionalna fotografska in video ekipa VAM, našim naročnikom, izdelamo visokokakovostne vsebine, ki vam pomagajo doseči zastavljene cilje v promociji in prodaji, pripomorejo k prepoznavnosti vaše blagovne znamke ter v pravi luči predstavijo vaše podjetje oz. ustanovo, vaše storitve in produkte.

Vse od ustanovitve podjetja se zaradi takšnih vrednost naša ekipa povečuje, podjetje pridobiva vse več in več zadovoljnih strank, ki se vračajo zaradi visoke kakovosti izdelkov, ugodnega razmerja med dodano vrednostjo in ceno, prilagodljivega pristopa h projektom in profesionalne ekipe.

Alenfra Productions - Profesionalne foto in video storitve, Alen Franetič s.p.

Zakaj smo ravno mi prava izbira za vas?

Smo prilagodljivi z veliko znanja in vemo kako izdelati visoko kvaliteten foto in video material tudi v zahtevnih pogojih in v tesnih časovnih okvirjih z res malo časa. Tu smo za vas, ko vas drugi zavrnejo.

Smo iskreni o možnostih, kaj lahko dosežemo in kako dobiti največ vrednosti za vaš denar. Če nas kontaktirate za nekaj, pri čemer imamo malo ali nič izkušenj in poznamo nekoga, ki lahko to bolje izvede od nas, vam bomo to tudi povedali.

Pripravljeni smo iti korak dlje. Če moramo tvegati našo opremo in obstaja možnost za super posnetek, potem bomo sprejeli tveganje. Če je na voljo malo ali skoraj nič časa, potem pač ne bomo spali, da vse uredimo. Če moramo ležati v blatu ali plezati po drevesih, potem bomo. Pripravljeni smo narediti skoraj vse, dokler niso ogrožena naša življenja.

Imamo kopico (tehničnega) znanja o opremi in programih, ki jih uporabljamo. Poznavanje procesov kako se svetloba pretvori v digitalni signal in spremeni v 0 in 1 in kako različne nastanitve ter uporaba različnih orodij in programov vpliva na ustvarjanje materiala in obdelavo le-tega je ključno za doseganje želenega izgleda in ohranjanje visoke kakovosti končnega izdelka.

Da lahko ta nivo dosegamo uporabljamo napredne post produkcijske tehnike in najnovejše verzije programov, kot so Lightroom, Photoshop, DaVinci Resolve in ostalih. Konec leta 2019 smo pričeli tudi z učenjem programa Blender, ki nam bo omogočil še izdelavo in implementacijo računalniško narejenih fotografij in animacij - CGI in vizualnih efektov - VFX v naše bodoče projekte.

Za vas shranimo celoten projekt in izdelamo varnostno kopijo. Za vas shranimo ves material in projektne datoteke na vsaj 2 ločena diska za vsaj 2 leti. Če torej potrebujete drugačno obdelavo fotografij, še dodaten video, mogoče nov video z nekaj starejšimi posnetki ali pa če se zgodi, da izgubite datoteke - ne skrbite in nam sporočite.

Dodelimo vam vse materialne pravice za zaključene izdelke, zato ni nobenega dodatnih plačil, če izdelke ponovno uporabite tudi za različlne namene od predvidenih. Poleg tega prejmete tudi pogodbo o prenosu materialnih pravic.

Naše storitve

NAŠE STORITVE

Večinoma se ukvarjamo s fotografiranjem in snemanjem raznih:

 • korporativnih zadev: predstavitev podjetij, promocija in predstavitev produktov ali storitev, portretiranji zaposlenih, fotografiranje poslovnih prostorov,...

 • dogodkov: javne prireditve, konference, seminarji, koncerti, nastopi, športni dogodki,...

 • prenosi v živo: raznih dogodkov, koncertov, športnih prireditev, poslovnih dogodkov (konferenc, seminarjev, izobraževanj,...),...

 • nepremičnin: zunanjosti in notranjosti poslovnih stavb in prostorov, turističnih nastanitev, stanovanj in hiš namenjenih za prodajo,...

 • pripravo materiala za TV: snemanje oglasov, priprava prispevkov za TV, priprava TV oddaj, prispevki za novice, snemanje in izdelava dokumentarnih filmov,...

ukvarjamo pa se tudi s:

 • 360° fotografijo in virtualnimi turami (ali virtualnimi ogledi), ki so namenjene predvsem za predstavitev nepremičnin, predstavitev notranjosti strojev, vozil, poslovnih prostorov in turističnih nastanitev.

 • izdelavo raznih animacij (enostavnejših in srednje zahtevnih)

 • izdelavo fotomanipulacij

 • retuširanjem fotografij (produktov, portretov, starejših poškodovanih fotografij,...)

 • barvnim prelivanjem oz. color gradingom

 • izdelavo enostavnejših vizualnih efektov in računalniško narejenih fotografij

Naše fotografske in video storitve si lahko na konkretnih primerih ogledate tudi v portfoliu storitev.

za konkretno ponudbo pa nas kontaktirajte in z veseljem, bomo prisluhnili vašim željam in potrebam.

Pred produkcija

Pred vsakim projektom se z vami pogovorimo o vaših željah, potrebah in pričakovanjih. Skupaj se nato pogovorimo o izvedbi projekta, pri čemer vas opozorimo na potencialne težave, vam svetujemo na podlagi našega strokovnega znanja in bogatih izkušenj ter povratnih informacij naših klientov. Na ta način izdelamo učinkovito strategijo, kjer zagotovimo maksimalno vrednost in kvaliteto glede na vaš proračun, končni izdelki (fotografije in videi) pa so učinkoviti pri doseganju vaših ciljev. O ustrezni uporabi le-teh vam po potrebi lahko tudi svetujemo.  

Fotografija

Alenfra productions ponujamo široko paleto fotografskih storitev. Od komercialnih fotografiranj produktov za spletno prodajo, portretiranj za podjetja, fotografiranj velikih produktov kot so vozila, stroji, barke, itd., kjer je visoka kvaliteta na prvem mestu, do enostavnih reportažnih fotografiranj dogodkov. S stranko se vedno pogovorimo o ciljih in željah, glede na to pa naredimo plan fotografiranja in pripravimo vso potrebno fotografsko opremo za kakovostno izvedbo.

Fotografska post produkcija

Vsako fotografijo je potrebno tudi obdelati, da dosežemo njen polni potencial in jo primerno pripravimo za njen namen uporabe. Glede na potrebe in vrsto projekta zato izberemo stopnjo in način obelave fotografij. Fotografije lahko le osnovno obdelamo, lahko izberemo napredno obdelavo, s katero fotografijam dodamo želen pridih, lahko dodamo tudi retušo, ki je pogosta predvsem pri portretih in fotografijah produktov ali pa ustvarimo razne kompozite in fotomanipulacije.

360° VR & virtualne ture

Pri Alenfra productions skrbimo, da smo vedno v koraku s časom in lahko našim strankam ponujamo najnovejše storitve s področja fotografije in videografije. Prav zaradi tega smo v ponudbo dodali tudi 360° fotografije, 360° video ter 360 virtualne ture oz. virtualne sprehode, ki zajemajo celostne storitve od produkcije do obširne post produkcije, ki vključuje izdelavo virtualnega sprehoda in priprave za objavo.

Video produkcija

Glede na vrsto projekta je lahko video produkcija bolj zahtevna ali pa v nekaterih primerih tudi enostavnejša od fotografske. Tudi pri naših video storitvah, se pred izdelavo videa s stranko najprej pogovorimo o samem projektu in glede na to pripravimo plan izvedbe, če je potrebno izdelamo tudi scenarij, ter pripravimo vso potrebno opremo za hitro in učinkovito snemanje.

Video post produkcija

Pri Alenfra productions se z video post produkcijo večinoma ukvarjamo v sklopu lastnih projektov, ki jih v celoti izpeljemo sami, poleg tega pa vse video post produkcijske storitve opravljamo tudi za druge snemalne ekipe in podjetja. Naše storitve tako zajemajo osnovne post produkcijske procese (pregled in varnostne kopije materiala, pripravo materiala za montažo,...), v procesu montaže poskrbimo, da dobi zgodba pravo obliko, oz. je vaše sporočilo ustrezno podano, posebej pa se posvetimo še barvni korekciji in barvnemu prelivanju (color grading) ter izdelavi raznih animacij.

Avdio produkcija in post produkcija

Vsak video potrebuje tudi dober zvok. Za to poskrbimo z našo ekipo, ob zahtevnejših in obsežnejših projektih pa v sodelovanju s poslovnimi partnerji. Naše storitve zajemajo širok spekter snemanj in obdelave zvoka: snemanje na terenu, v studiu, snemanje izjav, snemanje pripovedovalcev oz. priprava voice overjev v slovenskem in tujih jezikih, snemanje koncertov, glasbenih skupin, zvočnih efektov, itd., obdelava in oblikovanje zvoka, priprava za različne TV in spletne standarde. Glede na vaše potrebe izberemo ustrezno opremo in način snemanja, v fazi post produkcije videu dodamo še primerno glasbo ter celoten zvok obdelamo primerno in v skladu s standardi za uporabo na vašem izbranem medijskem kanalu.

Prenosi v živo (Live streaming) in multicam snemanje dogodkov

Prenosi v živo postajajo vse pogostejši, še pogosteje pa izvajamo multicam snemanje dogodkov, da si lahko dogodek posnet z več kamerami tudi kasneje ogledate, ga prenašate "v živo", tržite kot webclass, objavite na socialnih omrežjih, uporabite za promocijo, itd. Taki videi primarno niso namenjeni promociji kot npr. aftermovie dogodka, temveč prenosu informacij in kot nadomestilo fizične prisotnosti gledalca.

Prednost prenosa v živo oz. posnetih dogodkov na tak načih je ravno možnost kasnejšega ogleda in "neomejeno" število gledalcev celotnega dogodka, kar pride prav še posebej pri 2 vrstah dogodkov: prireditvah in poslovnih dogodkih.

Poslovnih dogodkov se tako lahko udeležijo tudi osebe, ki jim oddaljenost, njihov urnik, ali drugi razlogi tega ne dopuščajo, udeleženci si lahko predavanje ponovno predvajajo in lažje učijo, si izdelajo dodatne zapiske, itd., v primeru prenosa kulturne prireditve (koncerta, dramskih iger,...) pa video nadomesti fizično prisotnost in omogoči ogled večjemu številu gledalcev, osebam z oteženim gibanjem, itd.

Barvno prelivanje oz. color grading

S procesom barvne korekcije in barvnega prelivanja dosežemo, da je naš izdelek lepo gledljiv in ustrezno vpliva na gledalca. S procesom barvne korekcije dosežemo naraven realističen videz, odpravimo morebitne tehnične težave in ob prehodih s kadra na kader poskrbimo, da ni motečih sprememb v svetlosti, barvah in podobno. V fazi barvnega prelivanja oz. color gradinga pa se zgodi "vsa čarovnija", ki kvaliteto in vrednost videa dvigne na povsem drug nivo. S tem procesom poudarimo določene elemente, ustvarimo želeno vzdušje videa in psihološki učinek na gledalca. Za ta namen izvedemo številne lokalne spremembe osvetlitve, specifične spremembe določenih barv, odstranimo neželene elemente, dodamo različne efekte, itd. Vse to pa prispeva k boljši nebesedni komunikaciji in sporočilnosti videa na nezavednem nivoju.

Animacije in VFX

Skoraj ni video projekta pri katerem ne bi bilo animacije. Največkrat so to animirani naslovi, informativni napisi in animacije logotipov, poleg tega pa izdelujemo še raznovrstne infografike, 2D in 3D animacije ter vizualne efekte, ki jih nato kot samostojne ali pa kot kompozite implementiramo v videe.

bottom of page